Sådan overkommer du dig over din tandlæge fobi

For at være fri, så bliver du nødt til at lære, hvordan du overkommer din tandlæge fobi. En forbi føles, som en tung kappe der ligger over skuldrene og holder dig nede. Selvom at din forbi, måske virker mærkelig for andre så er den meget ægte.

Det gode er at du kan komme dig over din fobi ligegyldigt om der er tale om fobi for tandlægen eller for edderkopper.

I denne artikel vil vi have fokus på hvad du skal gøre for at komme dig over din tandlæge forbi.

Du er ikke alene

Mellem 5-8% af alle danskere undgår helt at gå til tandlægen, fordi de har en forbi for tandlægen. I nogle tilfælde er problemet så stort at de ikke kan køre forbi en tandlæge uden at få det dårligt.

Udover dem der helt undgår tandlægen, så er mellem 12-15% bange for tandlægen, men klare alligevel at gå til tandlægen.

Der kan være forskellige årsager til, at du er bange for at gå til tandlægen, men det er vigtigt, at du først finder frem til, hvad det er, der har skabt din frygt.

 

Find årsgagen til din fobi

66% af dem der er bange for at gå til tandlægen, siger at deres frygt kommer for en dårlig oplevelse hos tandlægen.

Frygten hos de andre 34% kommer fra andre faktorer der ikke direkte har noget med tandlægen at gøre, men kan stamme fra alkoholmisbrug, posttraumatisk stress, voldsofre og folk der har været udsat for seksuelle angreb.

Personerne i den sidste gruppe vil opleve frygten de oplevede ved den anden situation, når de går til tandlægen.

Når du har fundet årsgagen til din frygt er du klar til behandlingen af din forbi.

 

Behandling af tandlæge fobien

En fobi er et fejlprogram, som ligger i underbevidstheden, som bliver aktiveret når du bliver udsat for fobien. En af de mest effektive behandlingsformer af fobier, som virker for mange er hypnose.

Årsagen til at hypnose er effektivt for mange er at det behandler årsagen til fobien.

Hypnotisøren hjælper dig med at finde fobien, og fjerne den, hvilket gør at du ikke vil få den samme reaktion næste gang du er hos tandlægen.

En anden behandlingsmetode, som virker godt er adfærdsterapi. Adfærdsterapi går ud på at man går ind og arbejder med adfærdsmønstrene, som fobien fremkalder.

 

Snak med tandlægen om din fobi

Tandlægen specialiserer i at behandle dine tænder, men er ikke tankelæsere. For at dit første tandlægebesøg efter din behandling skal blive en succes, så start med at fortæl ham om din behandling.

Gør gerne dette inden at du tager ned til tandlægen, hvilket gør at tandlægen kan sørge for at tage ekstra hensyn til dig.

En anden vigtig ting er at sikre dig at tandlægen har erfaring med behandling af patienter med en tandlægefrygt. Hvis du skal bruge en tandlæge i Aarhus, som har erfaring med behandling af patienter, som er eller har været bange for tandlæger, så kan du klikke her.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *