På begge sider af Atlanten

Har mennesket brug for en stat til at nedsætte retningslinjer som konstant bryder med de universelle menneske-rettigheder? Er mennesket født ondt eller godt? Heri luftes et par tanker om nogle områder der vil blive diskuteret den kommende tid på hjemmesiden.

(Billede kredit til: Eileen Corcoran-Olsen)

Hvad er menneskets individuelle såvel som kollektive rettigheder og hvordan finder vi ud af hvad vores formål med væren er? Kan disse problemstillinger kædes sammen med arbejdsløsheden vi ser på global skala. I 2008 år blev en skare af mennesker i Danmark og verden over nysgerrige. Løbet var kørt, men et alternativ bød sig. Under overfladen i samfundet har der hersket korruption siden tidernes morgen, spørgsmålet er til hvilken grad? For blot at få bekræftet eller afkræftet om etik hersker i de offentlige institutioner kræver det en politiske aktør med rent mel i posen. Navnet Ron Paul var allerede gjort bekendt, men at der lige præcis i 2008 sammentræf mængder af mennesker hvis valg var at satse på friheden med Ron Paul i spidsen, krævede nærmere eftersyning.

Beslutningen truffet af om at stille op som kandidat til president-valget i USA gav håb til folk kloden over så snart de indså at heri var en politiker som skilte sig ud. Denne 2008 kampagne gav efterklang. Fra en dag til den anden blev Ron Paul blev et internet fænomen.En slags “posterboy” for frihed. Manden havde en fejlfri baggrund hvad angik hans “voting record”(ikke kun retorik) og heri viste det sig at for første siden Jefferson tiderne stod der nu en sværvægter og fortaler fro den amerikanske forfatning i den politiske arena atter igen.

Der blev talt om korruption ikke kun på det politiske plan, men efterretningtjenesternes indspillen i de store begivenheder af de 20. århundrede såvel som det 21. Der blev talt om FN og dets rolle i medlemslandenes politik, den sociale retfærdighed konstant misbrugt i navnet om at fratage borgere flere rettigheder, samt alle lag og hjørner af de mørkeste afkroge hvor lobbyismen lever bedst. Her vil jeg understrege 3 interessante emner Ron Paul ofte omtaler i sin diskurs, og som især sættes i fokus af bevægelsen bag ham::

  • 1: Advarslen år 2002 om et såkaldt bolig-boom. Hvordan kunne manden vide at boblen ville sprænge?
  • 2: Udenrigspolitikken idag ført ville resultere i et begreb skabt af det amerikanske efterretningsvæsen, nemlig blowback.
  • 3: The Federal Reserve Bank printer penge hemmeligt og uden parlamentarisk oversigt, samt at denne entitet er privat ejet

Der er adskillige mange brikker som spiller ind i denne kulmination i 2008*(1) og vi vil forhåbentligt nå at runde dem alle her på hjemmesiden. Til slut skal det understreges at den endelige kommercielle succes skyldtes Ron Paul kampagnen i 2008 og opmærksomheden denne trak til sig. Budskabet om mindre stat, på alle områder med mere individuel frihed, var den logiske konklusion i millioner af menneskers hoveder.

I søgen om større afklaring, er har vi “sendt” 3 danske mænd til USA for at dokumentere den intellektuelle revolution på første hånd og forhåbentligt gøre os klogere på hvordan samfundet vil se ud i fremtiden. I USA har den intellektuelle revolution bølget siden 2007 hvor verden fik den at kende i 2008, måske starten af 2009. Den generelle atmosfære i denne bølge er en af respekt. Den intellektuelle revolution iværksat kaster af sig beviser og tegn på håb. Det er den eneste form for revolution som tager alle parter med i sine betragtninger alene af den grund at tvang ikke er involveret. Tvang som ellers dagen idag er et hyppigt benyttet redskab af stater verden over og et misbrugt begreb i de fleste ideologier såvel heri også demokratiets. Det eneste at finde, som baseret på the “non-aggression-principle”, er frihed.

Alle disse emner er under opbygning, dette vil sige at de er på et foster stadie. Den endelige udvikling og realisering af vores ide om frihed vil ikke lade sig vise rundt om hjørnet, vi må være tålmodige og sætte pris på de små udviklinger som sker. Aktuelt kan det tilføjes at en delegation er landet på amerikansk jord. Disse tidligere nævnt unge mænd vil observere de friheds-skabende trends på tæt hold. Deres eventyr vil blive dokumenteret. Alle opdateringer går igennem CFF hvor vi følgende vil poste på hjemmesiden. Da præsident løbet er godt i gang, og RP virker til at få en langt større del af “delegates” end forventet, er det fornuftigt at at antage godt materiale som værende på vej. I denne historiske tid lyder det til, at et håndtryk med Ron Paul er i hus og forhåbentligt inden længe, vil et interview til CFF være til at finde her på siden eller på ronpouldanmark.blogspot.dk.

For at give et indtryk af hvordan tiden forløber sig derovre på den anden side af Atlanten kan nogle interviews som allerede er i hus nævnes:

Stefan Molyneux: iværksætteren og værten på verdens mest populære friheds radio-show “Freedomain Radio”. Han har indspillet over 2000 podcasts og produceret mere end 900 videoer. Manden har etableret et verdenskendt renome på kort tid.

Adam Kokesh: værten på Adam Vs. The Man på Russia Today TV som endte i august 2011 grundet interessen i at starte sit eget online talk show med større frihed i bagagen således at alt ikke skulle komprimeres til et seer-venligt format. Udtalt kritiker af den imperialistiske orden udført på vejne af USA de sidste 60 år med specielt fokus på Iraq krigen.

Hvis i selv render rundt og mærker en gnist af noget spændende, ja det er jo 2012, så er det med god grund.

 

 

*(1): Det skal siges at disse tre emner hver og for sig har udviklet sig i takt med tiden og takket være mange dedikerede menneskers bidrag, fænomenet er selvfølgelig ikke kun et belyst af Ron Paul.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “På begge sider af Atlanten”

  1. Jeg kan slet ikke udtrykke hvor meget jeg ser frem til valg i USA der inden længe går igang. Obama er favorit, men han kan ikke ligefrem bruge sit slogan “Change” længere.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *