Gør dig selv en tjeneste og få styr på testamentet

Der er uden tvivl mange ting, der går og trykker i hverdagen, og disse er ikke altid lige nemme at løsne op. Det kan være alt fra små ting som hjemmet, der skal rengøres, til store ting som din ægtefælles 50 års surpriseparty, der skal arrangeres. Det kan også være noget så eksistentielt som bekymringen om sygdom, død, og hvad man efterlader sine kære og nærmeste, der hænger som en sort sky over hovedet. Dette kan virke som noget, der ikke lige sådan kan lettes, men hvis du får oprettet et testamente, er du allerede et godt skridt nærmere på at få lettet dine spekulationer.

Efterlad din arv til de rigtige

Med et testamente kan du lette dine bekymringer en smule angående din arv. Oprettelse af et testamente sørger nemlig for, at din arv går til de personer, som du ønsker, at den skal tildeles. Du får altså fuldmagt til at beslutte, hvem der skal have hvad af din arv, hvilket især er en fordel, hvis du har noget, som du ikke ønsker, skal falde i de forkerte hænder. Desuden mindsker du risikoen fra komplicerede arvesager imellem dine efterladte, da et testamente sørger for, at der ingen tvivl er om, hvad dine sidste ønsker er.

Selvom du med et testamente bestemmer, hvordan og hvorledes tingene skal fordeles efter din bortgang, skal 2/8 dele af din arv dog tildeles din ægtefælle og dine børn. Resten af din arv er du dog fuld herre over.

Hvis du ikke får oprettet et testamente af den ene eller den anden grund, vil din arv blive fordelt i forhold til arvelovens regler. Disse regler kan have sine fordele, men det er desværre ikke altid, at de tilgodeser dine ønsker eller dine nærmeste. Det er derfor den klart bedste ide at oprette et testamente, der indeholder dit sidste ønske.

Sådan fungerer arvereglerne

Hvis du som sagt ikke får oprettet et testamente, gælder der nogle arveregler, når det kommer til fordelingen af din arv. Disse regler fordeler din arv ved at se på tre forskellige arveklasser. Først og fremmest tilgodeses din ægtefælle og dine børn, eftersom de hører under den første arveklasse. Hvis du ikke har familie, der tilhører denne arveklasse, vil arven helt automatisk tilfalde den anden arveklasse, som består af dine forældre, og hvis de ikke skulle have mulighed for at modtage den, vil den gå til dine søskende. Sidst er der en tredje arveklasse, som består af dine bedsteforældre, men disse kan absolut kun komme til din arv, hvis der hverken er nogle i den første eller anden klasse til at modtage. Udover disse overordnede personer er der også en række andre personer under hver arveklasse, som kan stå til at arve, hvis der skulle være nogle anomalier i en af klasserne, som f.eks. at du ingen ægtefælle har.

Arveregler er komplicerede, og ønsker du at få helt styr på dem, er det altid en god ide at kontakte en advokat. Samtidig kan du også overveje, om et testamente er noget, som du bør oprette.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *