Ordblind og ordblindhed

Hvorfor ordblinde skal havde specielle rettigheder og ikke bare gøre at alle havde den samme frihed til at stemme online.

GÆSTEINDLÆG AF Jesper Sehested Jensen
Her er en lille artikel om hvorfor ordblinde skal havde specielle rettigheder og ikke bare gøre at alle havde den samme frihed til at stemme online.

Flere løsninger til at stemme

I mange år har blinde mennesker kunne stemme til folketingsvalget, fordi demokratiet er indrettet sådan at alle skal kunne stemme. I løbet af den sidste tid er der kommet mere fokus på bl.a. ordblinde og, at vi skal have specielle muligheder for at stemme.Det kan jeg ikke se nogen grund til, der findes allerede løsninger på de udfordringer vi, med læsevanskeligheder har. Herunder er bare 3 af de løsninger man kan gøre brug af. Jeg er sikker på, at du kan komme på endnu flere.

12

Derfor behøver dine læsevanskeligheder heller ikke sætte en stopper for om du kan stemme eller ej. Valget er dit, du skal bare tag det første skridt.

Giv alle friheden!

Hvis ordblinde skulle kunne bruge en computer til at stemme, kan jeg ikke se hvorfor vi ikke bare går hele vejen i stedet. Frihed til at alle skulle kunne stemme online på valgdagen. Vi skal stoppe med at lave lappeløsninger til små grupper, når det en noget der kan gavne alle. Hvis vi ikke vælger denne vej, kommer samfundet aldrig derhen hvor vi gerne vil.

/Jesper Sehested Jensen – Etlivsomordblind.dk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *