Ordblind_450

Giv flere ordblinde hjælpe muligheder for at få læst op til valget

Dette indlæg er skrevet af Ordklar.dk, og vi poster det på Center-for-Frihed fordi, vi ønsker at hjælpe med at sætte fokus på ordblindhed op til valget.

Ordblind_450

Ordblinde har af og til svært ved at læse eller stave til det rigtige ord for at kunne komme i gennem til at tage det rigtige valg.

Rigtig mange ordblinde kan ikke læse eller stave, derfor vil det give god mening at kunne hjælpe de ordblinde frem til at læse eller stave.

Nu kommer der snart valg i Danmark og man skulle måske snart til at overveje nye muligheder fremover, for at kunne hjælpe dem som har det svært med at læse og forstå teksten. Teksten kan af og til nogle gange flyve rundt for ordblinde.

Det som muligvis kan være fremtiden for Danmark for at vi kan få alle til at stemme i Danmark; det er ved at hjælpe dem som har svært ved dansk, eller i det hele taget svært ved at læse og stave.

Hvordan skulle det være at stemme fremover?

Politikerne skulle virkelig prøv at tænke på at hjælpe dem som har svært ved at læse og stave og samtidig forstå det som står skrevet. Det vil bare være med til at give alle ordblinde en chance for at stemme på den rigtige person.

Mange ordblinde tør ikke stemme da de er bange for at gøre det forkert eller i det hele taget læse forkert.

Jesper Petersen fra ordklar ser rigtig mange muligheder til at kunne løse det her problem for de ordblinde som har svært ved at læse og forstå teksten.

Give de ordblinde mulighed for at stemme via Nem Id

Jesper Petersen ser helt klart mulighed for at stemme online via Nem id som en mulighed for de ordblinde som kan få læst teksten op af computeren.

Disse muligheder kunne ske på valg stedet eller det lokale biblioteket hvor mange netop ved at man vil have med ordblinde at gøre.

Han mener også, at ordblinde vil have stor glæde af at kunne bruge denne mulighed. Så om man er ung eller oppe i årene og ikke tør sige at man er ordblind, kan også gøre det svært for den enkelte at spørge om hjælp. Specielt hvis det er en person som man ikke kender, og måske vil føle sig utryg ved at spørge.

Mange tror også at Mobilen kan være en mulighed og det mener jeg også helt klart at det kan være; men jeg er også bare mere rolig ved at vi skal have en computer til at hjælpe os. Med computeren vil både unge og ældre have store glæde af at bruge mulighederne fremover.

Det kommer til at være et problem fremover?

Jeg er helt sikker på at det vil give nogle problemer fremover for de ordblinde at de netop ikke får den støtte til at kunne få læst tingene op af en computer. Dermed siger jeg ikke alt skal foregå på computer men jeg er sikker på at mange føler sig utryg ved at skulle have en person med ind i stemme boksen for at hjælpe en med at stemme, eller i det hele taget bare få læst højt.

Faktum er, at mange ordblinde står med et problem, når der snart skal stemmes ved det kommende folketingsvalg. De kan ikke læse stemmesedlen. Det bevirker, at mange undlader at stemme, hvilket jo er en skam. Alle skal have mulighed for at stemme uanset hvilke udfordringer de end måtte have

Så hvorfor ikke give de ordblinde muligheden for at der bliver læst højt for en ved at gøre det online på en computer, som kan være med til at hjælpe de ordblinde med at tage det rigtige valg og samtidig sikrer sig at ordblinde får læst teksten rigtig op af computeren.

Dyrenes rettigheder

Vi kan hellere ikke komme uden om, at dyr også har rettigheder. Under folketingsvalget 2015 blev der ikke talt meget om dette emne, og det er en skam, da vi i Danmark stadigvæk har mange problemer med måden hvorpå, dyrene behandles.

Vi talte med ejeren af Petty.dk, som sælger dyreartikler på nettet:

“Vi har stor fokus på dyrene velfærd og rettigheder. Selvom vi er en forholdsvis ny spiller i branchen, bruger vi alligevel en del kræfter på at gøre danskerne opmærksomme på, at dyr også skal have det godt. Sammen med min kone, vil vi gøre en forskel og denne forskel ligger i, at vi skal sørge for at sælge de bedste og sundeste artikler til hunde og katte” – Udtaler ejeren Tim P.

Hvis du gerne vil læse mere om dyrevelfærd:

Foedevarestyrelsen

Dyrenesbeskyttelse

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *