Gør dit forarbejde – få de rigtige vacciner

Når du skal afsted på drømmerejsen, bør du altid undersøge, hvilke vaccinationer du skal have. Det er bestemt ikke for sjov, at man i nogle områder skal være dækket ind, før man tager afsted. Der findes en lang række sygdomme, som man kan blive alvorligt syg af, og som kan undgås ved vacciner. Det gælder blandt andet:

  • Rigtig mange danskere har den i forvejen, hvis de på et tidspunkt har slået sig og har fået et sår. En vaccination gælder i 10 år ad gangen.
  • Gul feber. Det er en vaccine, som man kun får én gang i livet, og så dækker den.
  • Findes både i A og B udgave, og det er forskelligt, om man skal være dækket ind af dem begge to.
  • En frygtet sygdom, som kan behandles med forebyggende medicin. Er blevet udryddet i nogle lande, imens det fortsat anbefales at være på den sikre side i andre.

Der er nogle grundlæggende ting, som man kan være opmærksom på, når man skal vaccineres. Er man i tvivl, kan man altid besøge denne side, hvor man kan læse om de forskellige vaccinationer. Siden giver et overblik over, hvor længe en vaccine holder, og hvor meget det koster. Der findes desuden vejledninger til klinikker, hvor man kan få vaccinationerne.

Hav styr på dit vaccinekort

Alle mennesker, som har fået lavet vacciner, har et vaccinekort. Kortet viser, hvad du tidligere er vaccineret for, og hvor længe vaccinerne holder. Kortet findes både online, men du vil også have et fysisk kort, som du kan kigge på, hvis du er i tvivl. Det er altid godt at have styr på sine vacciner, så man hurtigt kan finde ud af, hvor man er dækket ind.

Overvej dine rejseplaner

Når du skal vaccineres, bør du tænke dine rejseplaner og ønsker på turen ind. Nogle vacciner er mere nødvendige end andre, og der kan være stor forskel afhængigt af hvor i landet, man befinder sig. Hvis du skal på rundrejse i et land, og du skal ud at opleve lokalbefolkningen og naturen, vil du selvfølgelig kunne dækkes grundigere end, end hvis du blot skal ligge på et luksushotel og slikke sol. Gør dig derfor nogle overvejelser om, hvad du vil med din rejse.

Få professionel vejledning

Der findes læger og klinikker, som har stor erfaring med vaccinationer, og de vil altid kunne vejlede dig om, hvor meget du skal dækkes ind. Skal du ud at rejse, er det derfor en god idé at tage en snak i god tid med en professionel inden for området. Her vil du få en ærlig vurdering af, hvor meget du bør investere i vaccinerne. Herefter kan du selv tage stilling til, hvad du ønsker at få.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *