Tør du selv skrive skøde ved bolighandler?

Når du gennemfører en bolighandel er skødet det endelige dokument. Heri finder du alle detaljer om overførslen af boligen. Det betyder også, at bolighandlen ført er en realitet, når skødet er blevet underskrevet af både køber og sælger.

Det er tilladt selv at lave sit skøde, men spørgsmålet er, om du tør? Det kan nemlig i værste fald have katastrofale følger, hvis der er fejl i skødet.

Et juridisk vandtæt skøde

Det er ikke helt enkelt at udfærdige et skøde således, at det er juridiske vandtæt. I værste fald kan et dårligt sammensat skøde betyde, at én af bolighandlens parter ender med at få fingrene i klemme på den ene eller anden måde.

Det kan være en god idé at hyre en advokat, hvis du gerne vil have et skøde, som er helt gennemarbejdet. Hvis du har en boligadvokat med inde over handlen, vil skødet falde ind under dennes arbejdsopgaver. Alternativt kan du også hyre en advokat udelukkende til at lave skødet, da dette i de fleste tilfælde er en rutineopgave. Hvis du vil have mere information om skødeskrivning, kan du læse mere her.

 

Billige skøder kan indeholde fejl

Der er ingen advokattvang i forhold til skødet, og det giver dig nogle forskellige muligheder. Nogen steder på nettet kan du blandt andet købe en skabelon, hvor du blot skal ændre nogle af informationerne i dokumentet. Problemet med denne løsning er dog, at der kan være specielle forhold i handlen, som der ikke er taget højde for i skødet.

Alternativt kan du også få en jurist til at udfærdige skødet. Igen bør du dog være opmærksom på, at en jurist ofte ikke besidder den ekspertise, som du kan finde hos en advokat.

Vælger du at gå til en advokat for at få udfærdiget skødet, så bør du være opmærksom på, at du oftest får det, som du betaler for. Hvis prisen virker meget lav, så er det sandsynligt, at det skøde du får blot er en skabelon, hvor der er foretaget nogle justeringer i.

 

Få juridisk vejledning

Hvis du vælger at ofre lidt ekstra penge på udfærdigelsen af dit skøde, så kan du i mange tilfælde få en advokat, som også assisterer i forbindelse med juridisk vejledning. Denne vejledning kan være yderst nyttig og kan i mange tilfælde hjælpe dig bedre igennem handlen. Det er derfor værd at overveje, om det ikke er de penge værd!

En bolighandel er én af de største juridiske beslutninger i dit liv, så lad være mere springe over hvor gærdet er lavest. Sørg for at dit skøde er juridisk vandtæt, så du kan nyde din nye bolig. Det giver en følelse af frihed og ro i sjælen, selvom du kommer til at ofre lidt penge på en god advokat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *