verdens rigeste it milliardærer

Se verdens 10 rigeste IT-milliardærer

Betragt blot dette indlæg som fortsættelsen af

top 30. listen over Danmarks rigeste personer,

som Berlingske Business udgav i dag den 13-09-12.

Alle taler hele tiden om hvordan Apple er ved at monopolisere IT-markederne, men i virkeligheden er ingen fra det populære firma med i top 10 listen over de rigeste IT-milliardærer.

Det kan på ingen måde være en overraskelse for dem som har fulgt med de seneste 10 år over de rigeste IT-milliardærer i verden. Bill Gates ligger stadig i front med Microsoft, og har et forholdsvis stort hul ned til nr. 2.

Eftersom jeg selv arbejder med Online markedsføring & handel så synes jeg at det er inspirerende, at læse om hvordan de fleste af disse firmaer startede i kolde kældre hjemme hos mor og far og en masse daglige pizzabakker i ægte entrepreneur-ånd.

Jeg husker selv hvordan det føltes at bruge time efter time foran skrivebordet på at lære hvordan man sætter simpelt HTML op. I dag har jeg dog lært det mest basale, men fandt ud af dengang at mine evner skulle bruges på andet som fx søgemaskineoptimering (kunsten at blive fundet på Google).

Hjemmesideopsætning outsourcer jeg i dag, og istedet fokuserer jeg alt min energi på de ting som i sidste ende skaber en god bundlinje i forhold til de x antal timer jeg nu bruger på mit arbejde.

Tilbage til listen:

En sjov lille detalje er at man skal lægge mærke til nr. 6  og nr. 7 på listen. Der har vi en lønmodtager hos Microsoft, Steve Ballmer, der dengang startede i firmaet tilbage i 1981, og Paul Allen der startede Microsoft med Bill Gates. Han forlod dog firmaet i 1983.

Top 10 listen over rigeste IT-milliardærer

 

1. Bill Gates – Microsoft: 372 mia. kr.

2. Larry Elison – Oracle: 238 mia. kr.

3. Jeff Bezos – Amazon: 137 mia. kr.

4. Larry Page – Google: 123 mia. kr.

5. Sergey Brin – Google: 122 mia. kr.

6. Steve Ballmer – Microsoft: 92 mia. kr.

7. Paul Allen – Microsoft: 88 mia. kr.

8. Azim Premji – Wipro: 84 mia. kr.

9. Michael Dell – Dell: 76 mia. kr.

10. Jim Goodnight – SAS Institute: 67 mia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Se verdens 10 rigeste IT-milliardærer”

  1. "Alle taler hele tiden om hvordan Apple er ved at monopolisere IT-markederne, men I virkeligheden er ingen fra det populære firma med I top 10 listen over de rigeste IT-milliardærer."

    Hvis apple kunne det, ville de uden tvivl lave et monopol, the de er virkelig glad for patenter. De har prøvet at banne 8 samsung smart-phones, og lige tjent 1. Mia dollars på en retsag. Grunden til at microsoft har tjent flere penge er at de har kunne ramme mere bredt med deres produkter, apple er ofte kun til en specifik gruppe.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *