Sådan sikrer du dig mod arbejdsløshed

Er du bange for at ende som ledig? Eller føler du dig ikke tilstrækkelig i din nuværende jobstilling? I langt de fleste tilfælde er dette blot unødvendige tanker – men det er altid godt at være forberedt og at sikre sig mod ledighed. Ledighed betyder oftest en markant ændring i din økonomiske situation, hvor pengene bliver mindre. Dog er der en række forbehold, som du selv kan tage, og i denne artikel får du netop tre gode råd til, hvordan du bedst muligt kan sikre dig mod arbejdsløshed.

Meld dig ind i en A-kasse

En A-kasse er din økonomiske sikkerhed ved arbejdsløshed, eftersom denne udbetaler dagpenge til dig, hvis du skulle være så uheldig at miste jobbet. En A-kasse kan være en dyr investering, men er en nødvendighed, hvis du arbejde i en branche med jobusikkerhed. Hos billigakasseguide.dk kan du finde en rangering af landets billigste A-kasser. Her kan du finde den billigste løsning, og dermed sikre dig mod arbejdsløshed billigst muligt.

Hvis du er studerende, tilbyder de fleste A-kasser et gratis medlemskab under hele studietiden. En super god løsning, som vil gribe dig, hvis arbejdsløsheden skulle melde sig de første måneder efter, at studiet færdiggøres.

 

Lønforsikring

Hvis du er medlem af en A-kasse, eller ovenstående har inspireret dig til at blive det, er der endnu en fordel ved medlemskabet. Hos de fleste A-kasser tilbyder de nemlig en lønforsikring. Med en lønforsikring får du ikke blot udbetalt dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs – du bliver nemlig forsikret med 80-85% af din nuværende løn. Dette betyder, at hvis arbejdsløsheden skulle melde sig, vil du være økonomisk sikret og kun miste en brøkdel af din nuværende indtjening, indtil du finder et nyt job.

Du skal selvfølgelig betale ekstra for en lønforsikring, og hvis du derfor er i tvivl om, hvorvidt lønforsikringen kan betale sig, kan du få gode råd hos din A-kasse eller hos din bankrådgiver.

 

Få hjælp fra en fagforening

Er grunden til, at du læser denne artikel dybere – og er du i virkeligheden bange for, at dine kvalifikationer ikke er tilstrækkelige i dit nuværende job? Måske kunne en opkvalificering af dine kompetencer være med til at styrke din position på jobbet, og dermed være løsningen på problemet. Hos mange fagforeninger tilbyder de kurser og samtaler som kan styrke dine jobkompetencer og dermed forbedre dine mulighed for at beholde din nuværende stilling.

Hvis du ikke allerede er medlem af en fagforening, er et godt råd at melde dig ind i din branches foretrukne. Hvis fagforeningen er specialiseret i netop din branche, er der nemlig stor sandsynlighed for, at fagforeningen tilbyder en række gode og lærerige kurser, som du med fordel kan deltage i.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sasa Kovacevic

Sasa Kovacevic is an official CFF author and founding member.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *