Oplev mere frihed med isolering

Trænger dit hus til at blive isoleret? Man kan spare mange penge ved at (efter)isolere sit hjem. Der findes mange forskellige former for isolering, og som almen borger, er der svært at finde hoved og hale i de forskellige former for isolering. I denne artikel forklarer vi de forskellige muligheder du har for at isolere dit hjem, så det står klar til næste vinter.

Man kan spare mange penge ved at isolere sit hjem. Har du oplevet en usædvanlig høj varmeregning, så er det vist på tide, at du får isoleret huset. Er du i tvivl om, hvorvidt du skal have isoleret eller ej, så bør du få en kompetent fagmand ud at vurdere din bolig.

Hvilken isolering skal du vælge?

Det er som nævnt svært at vide, hvilken isolering man skal vælge. Dog er der nogen ting, som man skal tage stilling til inden man vælger. Ønsker du for eksempel den billigste løsning eller skal de blot være den bedste isolering på markedet?

Krybekælderisolering

Mange huse som er bygget før 1990’erne har en krybekælder. En krybekælder har som sådan ikke nogen praktisk funktion for husstanden, men er med til at sikre den rigtige temperatur og fugtniveau. For af forebygge mod skimmelsvamp og forrådnelse, så bør man isolere sin krybekælder, således den er tør. En krybekælderisolering er typisk isoleret med rockwool.

Loftisolering

Vi ved alle, at varme søger opad. Loftet er noget, som man bør prioritere i sin isolering, da man kan spare mange penge ved at isolere loftet. Dette er dog en dyr investering, men er det værd.

Hulmursisolering

Hulmursisolering er ligeledes en isolering, som man skal investere i. Typisk er hulmurene i væggene isoleret, hvis din bolig er bygget efter 1980-90’erne. Hvis boligen er bygget inden da, så bør du investere i en hulmursisolering. Hulmursisolering koster mellem 5000 kroner og 10000 kroner, dog er dette hurtigt tjent ind igen, da man cirka spare omkring 4000 kroner om året på ens varmeregning. Hulmursisolering er kendt for at være den mest rentable isolering, da denne isoleringsform er billig, mens den giver den største besparelse.

Kombiner isolering med bæredygtig energi

Når du alligevel skal ud at investere i nye isoleringer til din bolig, så skån miljøet imens. Hvis du for eksempel skal udskifte vinduer, så kan du lige her finde miljøvenlige vinduer. Ligeledes kan du kombinere din isolering med en alternativ energi i form af solceller. Solceller udnytter solens stråler og omdanner disse til elektricitet, som man kan benytte i sin bolig. Ligeledes kan man investere i en varmepumpe, som kan genere varme. Tilbagebetalingstiden er omkring 7 år, og efter spares der omkring 7000 kroner årligt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sasa Kovacevic

Sasa Kovacevic is an official CFF author and founding member.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *