Kom igennem vinteren uden vinterdepression

I løbet af vintermånederne, er der mange danskere, der oplever at være mere eller mindre deprimeret. Mn du kan heldigvis gøre meget selv, for at forebygge at du bliver ramt af en vinterdepression. I denne artikel har vi samlet 3 tips til hvordan du kan forebygge en vinterdepression.

Søvn og sund kost

To vigtige faktorer for at undgå at blive deprimeret er søvn og sund kost. Hvis du ikke sover nok, kan det nemlig være med til at fremprovokere en depression. På samme måde kan en usund kost være med til at gøre at du har mindre energi og dermed også give vinterdepression gode muligheder for at sætte sig hos dig.

Det er derfor vigtigt, at du husker at spise sundt og sørge for at få sovet nok om vinteren. For at spise sundt handler det om at spise varieret, så du får alle de nødvendige vitaminer og mineraler. Det kan dog være svært at få alle behov dækket – selv med en varieret kost og dun kan derfor overveje at supplere med kosttilskud.

 

Motion og frisk luft

To andre faktorer, der faktisk er lige så vigtige søvn og en god kost er motion og frisk luft. Motion kan være med til at give dig mere energi i hverdagen, og det er derfor vigtigt for at opretholde en god hverdag. Samtidig kan motion også være med til at gøre dig gladere og det er derfor noget af det bedste, for at forhindre en vinterdepression.

Samtidig er frisk luft også vigtigt for at være glad i hverdage. Og selvom det er koldt om vinteren, er det vigtigt at du kommer ud.

Du kan nemt kombinere motion og frisk luft, og klare begge dele på en gang. Du kan fx løbe eller cykle en tur. Samtidig kan en rask gåtur også være god motion, og det er samtidig en god måde at slappe lidt af på.

 

Forkæl dig selv

Et tredje råd, til at undgå en vinterdepression er at huske at forkæle dig selv i løbet af december. Selvforkælelse er nemlig vigtigt i en travl hverdag, hvor der måske ikke altid er tid til så meget af det, som du gerne vil nå.

Du kan forkæle dig selv på mange forskellige måder, og det gælder bare om at finde ud af hvordan du bedst forkæler dig selv.

En god måde at forkæle sig selv på er ved at tage en frieftermiddag og aften, hvor der bare skal være tid til at slappe af og se en god film eller noget andet som du gerne vil, hvor du kan lade opvasken stå til næste dag.

Du kan også forkæle dig selv ved at købe lidt nyt til boligen. Du kan fx købe et par lækre duge eller nogle flotte dækkeservietter, som kan være med til at skabe et hyggeligt vinterhjem. Du kan fx kigge på denne hjemmeside, hvis du godt kunne tænke dig lidt flotte tekstiler til hjemmet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *