Hvilken en uddannelse vil blive mest værd for fremtiden?

Når de unge i dag skal vælge uddannelse er der stor rift om at komme ind på landets gymnasier, mens håndværkeruddannelser mangler ansøgere. Årsagen skal findes i de unges syn på håndværkere og syn på fysisk arbejde, hvor mange ser det som en uddannelse for dem der ikke er dygtige nok.

Overproduktionen af akademikere gør at mange vil være svært ved at finde arbejde, mens efterspørgslen på håndværkere vil være stor for fremtiden.

Spørgsmålet er, hvilken en uddannelse der bliver mest af i en verden der forandre sig hurtigt?

 47 procent af alle jobs vil forsvinde om 25 år

Et studie fra Oxford universitet viser at 47 procent af de jobs, som vi kender fra i dag, vil være væk om 25 år. Det betyder dog ikke at der ikke vil være noget arbejde, men derimod at vi ikke kender fremtidens jobpositioner.

De jobs som vil forsvinde fra fremtiden er, de jobs som teknologi og nye systemer vil kunne gøre hurtigere. De store forandringer vi står overfor, betyder at den viden, som vi lærer meget hurtigt bliver forældet.

 

Mange universitetsuddannelser ender i arbejdsløshed

De store forandringer, som der sker i verden, betyder at meget af den viden, som der bliver undervist på nogle uddannelser meget hurtigt bliver forældet.

Det er derfor måden at tænke på, som er vigtig og ikke nødvendigvis kun den viden som vi lære.

Det store antal af universitetsstuderende, som bliver uddannet i dag, skal derfor være klar på at kunne skifte karriere meget hurtigt, hvilket mange ikke er klar på. Derfor vil vi se, at der kommer en stigning i arbejdsløse akademikere.

Det samme gælder for håndværkere, som skal være klar til at adoptere nye teknologier, som kan være med til at gøre deres arbejde mere effektivt.

 

Fremtiden ligger i at kunne bruge teknologien

Vi har i løbet af de seneste år set et stigende antal udenlandske håndværkere, som er ligeså dygtige, som mange danske håndværkere. Forskellen er at de er villige til at til at arbejde til en lavere løn end de danske håndværkere.

Fremtiden ligger derfor ikke i at konkurrere med, hvem der vil arbejde billigst, men derimod på at være dygtigere til at bruge den nye teknologi. Vi vil inde for få år se, at især 3D printere vil ændre måden, vi bygger huse. De unge, som i dag er i gang med at uddanne sig til håndværkere skal, derfor bruge ligeså meget tid på at lære omkring de nye teknologier, som kommer til at ændre måden vi bygger på for fremtiden.

Den samme udvikling vil også ramme lignende industrier. Det betyder at virksomheder som Nanostone.dk, der laver algebehandling og hjælper folk, der har problemer med en fugtig kælder, også skal bruge kræfter på at lære om de teknologier, som der bliver brugt i deres branche for fremtiden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *