Gode råd til at få mere frihed i hverdagen

Vi drømmer alle om frihed. Frihed til at leve vores liv som vi ønsker. Frihed til at udføre og realisere vores drømme. Det er dog de færreste, der rigtigt føler sig frie. Frihed er også en underlig størrelse.

Mennesker der egentlig ikke er frie, kan sagtens føle det sådan, og mennesker der rent faktisk er meget frie, kan føle det modsatte. I det følgende giver dig gode råd til, hvordan du kan føle mere frihed i din tilværelse.

Yoga og meditation

Mange nægter at prøve kræfter med yoga og meditation alene af den årsag, at det virker som noget spirituelt vrøvl. Her er det dog dem, der vrøvler. Selvfølgelig kan man godt gøre det spirituelt, men det er slet ikke kernen i det.

Yoga og meditation handler egentlig bare om at finde ro i dit indre. Når du mediterer, er du fuldstændig afslappet og i et med dig selv. Mange undersøgelser har vist, at folk der mediterer dagligt har meget mere overskud i hverdagen, hvilket er et rigtig godt udtryk for en stærkere frihedsfornemmelse.

Yoga er noget lidt andet. Her stiler du også efter at være et med dig selv, din mentale tilstand og din krop. Men yoga er mere fysisk. Mange moderne mennesker sidder foran en computer hele dagen og er overhovedet ikke i kontakt med deres krop. Man kan sige, de er i fængsel i deres egen krop.

Ved at dyrke yoga bryder du med dette fængsel. Du styrker og smidiggør din muskler samtidig med, du får ro i sindet. Egentlig er yoga og meditation noget, som alle burde dyrke til en vis grad.

Frihed på arbejdslivet

Man kan ikke negligere, at arbejdet fylder meget i de fleste danskeres dag. Man bruger typisk 8 timer om dagen på arbejdet, hvilket svarer til en tredjedel af alt tiden. Hvis man føler sig fanget på arbejdet, er der en god sandsynlighed for, at man også føler sig fanget i sin tilværelse generelt.

Hvis du ikke føler dig tilpas på arbejdet, bør du virkelig overveje at gøre noget ved det. Penge er selvfølgelig vigtigt, men det er bestemt ikke alt. Desuden kan du sagtens også tjene penge ved at lave noget, du elsker.

Det kan du eksempelvis gøre som selvstændig. Her kan man sige, at du har alt den frihed, du altid har gået og drømt om. Med friheden følger der dog også ekstra ansvar. Ansvar for at du gør, hvad der skal til.

Der kræves blandt andet, at du har en overordnet strategi for din forretning. Hvis du ikke er sikker på, det er tilfældet, vil det være en god ide at tage til TedXAarhus og blive inspireret. TedXAarhus er konvention, hvor ideer der er værd at dele bliver delt. Klik her hvis du finder dette interessant.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sasa Kovacevic

Sasa Kovacevic is an official CFF author and founding member.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *