Gode råd til at hvile mere i sig selv

De fleste kender til at føle sig usikker af og til. Det kan både ske, når man er alene, sammen med andre eller på job. Vi bringer derfor gode råd i forbindelse med at hvile sig selv, når man er sammen med andre, når man er alene – og afslutningsvis på jobbet.

Hvil i dig selv i andres selskab

Det er vigtigt, at man kan være sig selv i andres selskab. Det er sundt at være social og opbygge relationer med andre mennesker. Er man flere i gruppen, kan der godt være tendens til, at der er nogle mere fremtrædende personer i gruppen, hvor andre har tendens til at være mere passive. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, at der er forskellighed i en vennegruppe, medmindre de fremtrædende kommer til at være dominerende over for de mere passive personer. Har man tendens til at træde i den passive karakter i større grupper, bør man derfor tænke over sine handlinger i forhold til de mere dominerende personer. Man skal undgå at handle, for at behage andre. Når man gør noget, skal det være fordi, det er til glæde for en selv, og derfor bør man ikke gøre noget, man ikke har lyst til, selvom majoriteten af vennegruppen ønsker det.
Har man på den anden side tendens til at være en dominerende karakter, bør man også tænke over sine handlinger omkring andre. Man bør fokusere på at være mere lyttende, for at sørge for, at alle er glade. Hvis man undgår at hæve sig over andre, men i stedet udviser medmenneskelighed, vil det både være positivt for ens relationer, men også for ens selvværd.

Nyd dit eget selskab

Det er vigtigt at kunne nyde sit eget selskab i stedet for altid at være afhængig af andre. At nyde sig eget selskab kan både bistå af at være i offentligheden alene eller have kvalitetstid hjemme alene. Mange kan nikke genkendende til at være usikre på sig selv, hvis de er alene et sted, hvor man forventes at være to. Dette kan blandt andet være på restaurant, hvor man har tendens til at gemme sig bag sin telefon, mens man venter på den anden person. Det kan være dog være sundt at tage på restaurant alene uden sin telefon, for at lære at føle sig selvstændig nok til at spise offentligt alene. Det kan være meget grænseoverskridende for mange personer, men det kan være med til at opbygge selvværdet.

Hvil i dig selv på arbejdet

Starter man på nyt job, kan man bruge meget tid og energi på at være nervøs og usikker på, om det man gør, er godt nok. Her er det vigtigt at hvile i sig selv, for der er jo netop en grund til, at man er valgt som den rette kandidat for jobbet. Er der noget, man er i tvivl om, har man altid muligheden for at spørge andre. Det kan særligt være nervepirrende i starten af frygt for at virke usikker, men netop når man er ny, skal man spørge til alt det man ønsker, for at komme bedst muligt ind i jobbet. Derudover kan man også supplere sin viden på jobbet med ekstra kurser, som man blandt andet kan tage ved siden af jobbet. Ydermere er det målet for flere virksomheders rekruttering at udvikle medarbejderne, for at fastholde dem. Læs mere om rekruttering her.

Når man hviler i sig selv, får man det automatisk bedre med forskellige situationer, og man får det bedre med sig selv. Om man befinder sig i andres selskab, er alene eller om man er på jobbet, er det vigtigt at huske på, at man er god nok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *