Går din ufrivillige barnløshed ud over dit arbejde?

Lidt over hver tiende dansker lider af ufrivillig barnløshed, og det resulterer i fysisk og sociale konsekvenser, og kaldes den nye folkesygdom. Det kan være svært at koncentrere sig for de pårørende, da de hele tiden bliver mindet om at de ikke kan få børn.

Følelsen af misundelse

Feedet på de sociale medier er fyldt med babybilleder fra venner og bekendte som er blevet har fået børn, eller er blevet gravide. Ufrivillige barnløse kæmper hver dag for at holde deres humør oppe, imens de hele tiden bliver mindet om andres lykke og glæde ved at få og have børn.

Nogle begynder at isolere sig fra deres omgangskreds, i frygt for at samtalerne skulle ende i børne- og graviditetssnak. Det går også ud over deres arbejdsindsats, da de risikerer at knække hver gang de ser eller hører noget om børn.

Det hjælper at tale om det

Barnløshed kan ende i depression, angst og stress. Det kan hjælper at snakke om det med en professionel psykolog, for at komme af med denne angst. Det er vigtigt med social støtte og accept af reaktioner.

Omgangskredsen mangler ofte viden på dette område, og de har derfor svært ved at møde de udfordringer, som de ufrivilligt barnløse står overfor.

Prøv fertilitetsbehandling

En måde at forsøge at blive gravide på, er at få en fertilitetsbehandling. Her får man diagnosticeret årsagen til og behandlet barnløsheden. Klik her for at se mulighederne for fertilitetsbehandlinger. Her bliver der i gennemsnit født et barn dagligt efter enten en såkaldt IVF eller en insemination. En IVF-behandling er en reagensglasbehandling, og står for IN Vitro Fertilisation. Her bliver dine æg taget ud af æggestokkene, befrugtes i laboratoriet og dyrkes i embryoskopet, i stedet for befrugtningen sker i æggelederen. En IVF-behandling bliver foretaget når dine æggelederen er aflukkede eller hvis man tidligere har haft graviditeter uden for livmoderen og efterfølgende ikke har kunne blive gravid. Behandlingen bliver også fortaget hvis du har endometriose, eller hvis du ikke er blevet gravid efter 3 forudgående inseminationsbehandlinger og hvis din partner har nedsat sædkvalitet.

En insemination kan foretages med sæd via partner eller donor. Ved din partners, bliver det gjort hvis mandens sædkvalitet er normal eller lettere nedsat. Er sædkvaliteten svært nedsat, foretages der en IVF-behandling ellers bliver der lavet en insemination med donorsæd. Ved insemination føres manden sæd gennem livmoderhalsen op i livmoderhalsen og æggelederne lige omkring æggeløsningen, hvor chancen for en befrugtning er allerstørst.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 thought on “Går din ufrivillige barnløshed ud over dit arbejde?”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *