Frihed kommer i mange former

Frihed er en størrelse der er svær at definere og det er dybt individuelt fra individ til individ, hvordan frihed tolkes. Vi lever i en verden, hvor den personlige frihed bliver mindre og mindre. Vi binder os til ejendomme, som vi derefter er tvunget til at betale af på og på den måde kan man sagtens føle, at den personlige frihed bliver mindre.  Men følelsen af frihed kan opnås på mange forskellige måder.  Her kommer nogle tips til, hvordan man få en større følelse af frihed.

 

 

Få styr på indtægter og udgifter

 

Penge er det der driver vores samfund og det er allestedsværende og man kan hvis man har mange af dem føle sig mere fri, da man ikke skal tænke over, hvordan hver en krone skal spenderes.  Det er nødvendigvis ikke et must have flere millioner for at føle sig fri økonomisk.

Med god økonomisk sans og fuld kontrol over egen økonomi i forhold til hvad man har af indtægter og udgifter vil man føle sig mere økonomisk fri og blive et gladere individ.  Her vil det være fordelagtigt at bruge tid på sit budget og finde af, hvad et egentligt er man smider penge efter i hverdagen.

Er der eksempelvis en overflod af udgifter til diverse abonnementstjenester som alligevel ikke bliver brugt kunne det være en idé, at finde ud af hvilke man reelt set har brug for.  En anden god måde at spare penge på er at købe på udsalg. Alle priser stiger ofte i december måned grundet julen, men hvis man venter til januar kan man ofte få den samme vare til halv pris.

Derudover er det nemt at spare penge ved at handle ind få gange og ikke mindst planlægge sine indkøb. Det mindsker muligheden for impulskøb. Ved at have god kontrol over sin økonomi vil man automatisk føle sig mere fri, da man vil have muligheden for at købe de ting man ønsker med god samvittighed.

 Hobby

Nogle lever for at arbejde og andre arbejder for at leve. Der er intet rigtigt og forkert. Det er i ens fritid af man får muligheden for at koble af fra en stressende hverdag og netop ved at koble af og lave det man har allermest lyst til.  Der kan være mange måder at koble af på, nogle bruger deres fritid på at gå til diverse former for sport, såsom fodbold eller håndbold.

Andre kobler af ved at være praktiske enten, ved at gå rundt og fikse småskavanker ved boligen, hvor der måske skal males og bankes nogle nye søm i.  Hos Malgodt.dk er det muligt at finde alle typer maling. Uanset hvilken type hobby der foretrækkes, er det vigtigt den giver en følelsen af, at man er glad.  Følelsen af positivitet er med til at gøre en mere afslappet og ikke mindst mere fri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *