Få styr på økonomien og bliv mere fri

Føler du dig bundet meget op, af din økonomi? Det kan godt tage meget af frihedsfølelsen i hverdagen, hvis man er bundet fuldstændig op, af et stramt budget. Du kan derfor få mere overskud i hverdagen, hvis du får lidt mere styr på budgettet og finder måder at spare penge på.

Brug tid på dit budget

For at få styr på dit budget og dermed også din økonomi, kræver det, at du bruger lidt ekstra tid på at kigge på dit budget, og få et overblik over, hvad du bruger mange penge på.

Du kan prøve, at gemme alle dine bonner og regninger over en længere periode på fx 2 måneder, og derefter sætte dig ned, og lave en oversigt over, hvor mange penge du bruger på mad, tv, forsikring, mobilabonnement osv. om måneden. Når du har lavet det overblik, kan du nemmere se, hvor mange af dine penge ryger hen.

Når du har fundet ud af, hvad du bruger mange penge på, er næste skrift, at finde ud af hvordan du kan spare penge på de punkter. Hvis du fx bruger mange penge, på dit TV-abonnement, kan du overveje, om du ser alle de kanaler du har, eller om du evt. kan klare dig med et billigere abonnement. Er det forsikringen der trækker høje beløb, kan du kigge på andre forsikringsselskaber, og se om der er et selskab, der tilbyder en bedre forsikring.

 

Køb kun dagligvarer en gang om ugen

Et punkt, som der trækker hårdt på mange danskeres budget er madpunktet. Vi bruger mange penge på mad, og der er god sandsynlighed for, at du kan spare penge, hvis du kigger lidt på dit madbudget.

En nem måde, at spare penge på madbudgettet, er hvis du nøjes med at købe ind en enkelt gang om ugen. Når vi køber ind i supermarkeder, ryger mange af os, i de mange fælder de sætter op, for at vi køber lidt ekstra, og du kan undgå at ryge i fælden for mange gange, hvis du kun køber ind en gang om ugen.

Det kræver selvfølgelig en madplan, for at du ved hvor meget du skal købe. Men det behøver ikke at tage mere end en halv time, at lave en madplan, og på den måde kan du spare mange penge.

 

Bliv iværksætter

Hvis du kunne tænke dig en helt andet arbejdsform, kan du overveje at blive iværksætter. Når du er iværksætter, er du på nogle punkter meget mere fri – og så alligevel ikke. Hvis du er iværksætter er du meget afhængig af, at du selv kan tjene de penge du skal bruge.

Når man starter som iværksætter er der ofte et stramt budget til at starte med, men når din forretning er startet godt op, vil du begynde at have meget mere frihed til daglig. Det vil kræve nogle år, men det er ofte besværet værd, fordi du får det igen, når din forretning kører.

Hvis du overvejer at starte op, og du har en god idé, kan du overveje, at få en Business Angel til at investere i dit projekt, så du kan komme hurtigt i gang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *