Brug sport som et personligt frirum

Der er rigtigt mange fordele ved at dyrke sport. En af de vigtigste er, at motionen kan blive dit personlige frirum. Når du dyrker motion, er der sjældent overskud eller mulighed for at tale og fjolle, det giver dig en unik mulighed for at smide noget musik i øerne og i stedet bruge tiden på dig selv og dine tanker.

Træning giver dig en stærkere krop og psyke

Det giver sig selv, at du får en stærkere krop, når du træner, og for mange er det at få en stærk og slank krop det endelige mål. Men der kommer også en masse andet godt ud af at træne. For ud over tonede muskler og muligheden for at spise et ekstra stykke kage til dessert, så er en af de ekstra udbytter ved træning et øget mentalt velvære. Når du dyrker motion, frigives en lang række hormoner, blandt andet det man kalder lykkehormonet som sammen med en række andre hormoner, giver dig en følelse af mere ro, mere lykke og en generel evne til bedre at holde fokus, på de opgaver som du er i gang med.

Motion behøver ikke at inkludere håndvægte

Hvis du syntes, at det er sjovt at løfte håndvægte nede i det lokale fitnesscenter, er det helt ok, men måske er det netop håndvægtene og maskinerne, der skræmmer dig en smule. Bare rolig, motion er heldigvis meget andet end kun håndvægte og store tunge vægtskiver.

Du kan for eksempel kaste dig over yogaen. Det er blevet en meget populær motionsform igennem de sidste fem år, og vinder stadig nye tilhængere hver dag. Det kan være fordi, yoga ikke handler om, hvem der kan løfte de tungeste vægte, men derimod handler om at bruge din egen krop og din kropsvægt, og om at strække dig til lange smidige muskler mens du fokusere på at mærke din krop, og hvad den har brug for.

Skal der fart på når du træner?

Er du en fartdjævel, og kan du slet ikke holde tanken om yoga ud på grund af det langsomme tempo? Så er det nok en god ide at finde en træningsform med lidt mere gang i. Når du løber, sætter du selv tempoet, og mange finder stor glæde i bare at løbe derudaf. Det kan give en enorm rus at mærke, hvordan din krop får fri, og du bare løber alt, hvad du overhovedet kan. Er du mere til svømmehallen og de opvarmede bassiner, så kan det være, at du skal give svømning et skud. Hvis du for eksempel giver dig i kast med rygcrawl, har ud fundet en svømmestil med masser af fart på. Det gode ved svømning er, at du bruger alle muskler i hele kroppen til at holde dig oppe og skabe fremdrift. Det er sjældent noget, du opdager mens du svømmer, men noget du kan mærke, når du kommer hjem, eller i morgen når kroppen bliver øm.

Er du udfordret på grund af skader, så kan det også være en fordel at træne i vandet. Vandet hjælper dig nemlig med at bære din krop, og du slipper derfor for at belaste dine led, selvom du træner hårdt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *